0756 047 345

Mecanic sau quartz - ORA10.ro

Ceasul în sine și noțiunea de orologerie se referă la ceasurile mecanice, mecanismul cu rotițele care pulsează, se mișcă, care trăiesc, respiră și ticăie, se „îmbolnavesc” și se „tratează”, se grăbesc sau devin boeme, au personalitate și sunt considerate în mare parte o capodoperă. Fapt pentru care ceasul mecanic este cel apreciat de cunoscători.
Din toate timpurile ceasul mecanic a fost apreciat tocmai pentru faptul că mecanica, finețea cu care este executat fascinează, chiar dacă vor apărea instrumente de măsurare a timpului electronice din ce în ce mai sofisticate, ceasurile mecanice vor ticăi încă mult timp de acum în colo și vor încânta generații și generații.

Ceasurile quartz sunt o invenție relativ nouă care se bazează mai mult pe precizie și pe costuri de producție și de întreținere mult mai mici, ele fiind asamblate computerizat față de ceasurile mecanice care sunt asamblate manual rotiță cu rotiță de către maeștrii ceasornicari.

Atenție!
Daca totuși doriți un ceas cu mecanism quartz vă recomandăm să alegeți unul de calitate superioară comercializat de distribuitori autorizati.

  • Distribuie pe:
Ultima actualizare: 02.12.2013