0756 047 345

Rezistenta la apa - ORA10.ro

Majoritatea ceasurilor noastre prezintă un marcaj pe carcasă sau pe cadran, în ceea ce privește rezistența la apă. Dacă ceasul nu prezintă nici un marcaj, contactul acestuia cu apa nu este recomandată. Acest marcaj poate fi exprimat în metri (m.), atmosfere (ATM) sau bari (BAR).

30 m = 3 ATM sau BAR
50 m = 5 ATM sau BAR
100 m =10 ATM sau BAR
200 m = 20 ATM sau BAR
300 m = 30 ATM sau BAR
1000 m = 100 ATM sau BAR
Ceasurile marcate “Diving” sunt special concepute pentru scufundări.

Semnificația marcajelor:
- Fără marcaje referitoare la rezistența la apă - Nu este recomandat a fi udat/stropit.
- 3 ATM - Rezistență la ploaie sau contact accidental cu stropi de apa. Nu este indicat pentru înot, snorkeling, activități legate de apă, pescuit. Nu este rezistent la scufundări.
- 5 ATM - Rezistență stropi de apa (recomandat a avea cheiță pe șurub), plimbări cu barca, dar nu pentru snorkeling sau pescuit, activități de tipul: udatul grădinii/spălatul mașinii cu un furtun. Nu este rezistent la scufundări.
- 10 ATM - Rezistență la înot, surfing recreațional, snorkeling, plimbări cu barca, sporturi acvatice. Nu este rezistent la scufundări. (Este recomandata cheita pe surub)
- 20 ATM - Rezistență la scufundări si toate tipurile de activitati legate de apa.
- 30 ATM - Rezistență la scufundări profesionale.

* Clasificarea rezistenței la apă este interpretabilă și nu corespunde normelor ISO.

NU este recomandată introducerea bruscă a ceasului de la temperaturi mari în apa rece sau invers, schimbările rapide de temperatură pot provoca aburirea geamului pe interior și proasta funcționare a mecanismului.

Când faceți înot cu ceasurile concepute pentru astfel de activități nu uitați coronița ceasului desfăcută sau să aveti grija să nu se desfacă în timpul activităților acvatice. Coronițele la astfel de ceasuri sunt în general pe șurub, ceea ce le oferă mai multă siguranță. Vă recomandăm ca ceasuri de 5/10 ATM să aibă cheiță pe șurub, pentru a nu întâmpina probleme în ceea ce privește rezistența la apă.

  • Distribuie pe:
Ultima actualizare: 02.12.2013